Viimeisimmät uutiset

kesäkuu 2010
kesäkuu 2010

Sivut nettiin!

Kotisivuni pääsevät nettiin, tervetuloa kävijät. Kävimme myös Pepin kanssa ultrassa ja yksi ponteva pentu näkyi. Tervetuloa maailmaan ensi kuussa, pentu. Menemme vielä röntgeniin loppuraskauden aikana, jotta varmuudella selviää pentujen lukumäärä. Rekku kävi epävirallisissa agilitykisoissa. Vauhti oli kova mutta pussi oli mytyssä, eli se palasi sieltä takaisin pari kertaa. Ei tullut palkintoja, mutta kuono kohti seuraavia.
toukokuu 2010

Pentuja

1. pentue 8.7.2010 (isä: Lill Jägarens Herakles, emä: Beija Bem do Vale Negro):
- Podenero Suntoucher, ''Nuusku'', vaaleanruskea uros valkein merkein
Omistaja: Kasvattaja.
2. pentue 9.12.2011 (isä: Lill Jägarens Herakles, emä: Beija Bem do Vale Negro):
- Podenero Gloria Patri, ''Neea'', ruskea narttu valkein merkein
Omistaja: Piia Sipari, Oulu.
- Podenero Ghost Warrior, ''Knut'', keltavalkoinen uros
Omistaja: Paula Himanen, Oulu.
EI PENTUSUUNNITELMIA.
Kun otat yhteyttä, niin kerro ainakin:
- Miksi juuri podengo?
- Millaisiin oloihin pentu olisi tulossa? Perhe, koti, harrasteet?
- Oletko kiinnostunut uroksesta vai nartusta, entä mahdollisesti sijoitusnartusta?
- Millaisia kokemuksia sinulla on koirista aiemmin ja oletko kiinnostunut koiranäyttelyistä?
Mikäli harkitset podengopennun hankintaa, mieti tarkasti, soveltuuko rotu juuri sinulle. Vaikka podengo on pieni ja näppärä ''city-koira'', se ei ole seurakoira. Podengot ovat metsästyskoiria ja toimivat edelleen kaniinijahdissa Portugalissa. Suomessa podengot eivät juurikaan ole alkuperäiskäytössä, mutta tämä ei tarkoita sitä, etteikö halu toimia, juosta, tehdä ja osallistua olisi tallella. Pidä siis huoli, että koiralle on tarjolla runsaasti aktiviteettia. Pelkästään seurakoiraa lyhyille narulenkille ja sohvan nurkkaan haluavat löytävät varmasti itselleen sopivammankin rodun.
Podengoille sopivia koiraharrastuslajeja ovat esimerkiksi agility ja tottelevaisuus, mikäli tavoitteet ovat realistiset. Podengo ei ole palveluskoira, joka oppii asiat nopeasti ja toteuttaa käskyjä aina pyydettäessä, satoi tai paistoi. Koiran vire vaihtelee huomattavasti ja on tärkeää osata lukea koiraansa. Aina ei ole hyvä hetki treenata. Jos osaa suhtautua podengoon haastavana mutta pohjimmiltaan nokkelana koirana, tuloksia on mahdollista saavuttaa. Tärkeää on myös löytää koiralle sopivin palkkauskeino.
Onnellisimmillaan podengo on, kun se saa tehdä yhdessä erilaisia asioita omistajansa kanssa. Oli kyse sitten tavoitteellisesta agilitytreenauksesta, sienestämisestä, kanoottiretkestä tai lattioiden luutuamisesta, podengo osallistuu toimintaan mielellään.
toukokuu 2010

Tervetuloa kennel Podeneron kotisivuille!

Tervetuloa Suomen pohjoisimman sileäkarvaisten podengojen kasvattajan kotisivuille.
Kasvatan pienimuotoisesti pieniä sileäkarvaisia portugalinpodengoja. Olen harrastanut koiria vuodesta 1993 ja vuonna 2008 kävin kasvattajakurssin - olinhan viimein löytänyt mieleiseni rodun. Tavoitteeni on tehdä rotua tunnetuksi pohjoisemmassa Suomessa ja kasvattaa sen mainetta harrastuskoirana. Oma sydämeni sykkii agilityn tahtiin; podengoista on moneen menoon. Lisäksi kilpailen tokossa ja rally-tokossa. Koulutan myös muita pääasiallisesti Oulun Koirakerhossa ja RallyHaukuilla.
Kotonani asuvat urospodengot Rekku (Lill Jägarens Herakles) ja ensimmäinen kasvattini Nuusku (Podenero Suntoucher). Elokuussa 2013 laumamme vahvistui bordercollieuros Troylla (Tronic Lee). Lisäksi sijoituskodissa kasvaa Ella (Sinacria Any Other Day). Koiristani löydät lisätietoja yllä olevan valikon kautta.
Toivottavasti viihdyt sivuillani ja löydät tarvitsemasi tiedon. Suoritan päivityksiä tarpeen mukaan, yleensä muutaman kerran kuukaudessa.
Mikäli mieleesi tulee kysyttävää tästä mainiosta rodusta tai muusta mieltä askarruttavasta asiasta, älä epäröi ottaa yhteyttä.

(Kuva: Sari Eskelinen)

Kennel Podenero

Maria-Melina Väyrynen, Oulu, Finland
Toteutus:Viestintäratkaisut WebmasterKirjaudu sisään